#348, IX. kerület, 2023. március 19.

Idén nagyon soványka az eddigi geoládász teljesítmény, dehát ilyen ez, amikor az élet más prioritásokat rak az ember elé. Március közepén volt egy gyerekmentes délutánunk, ezért úgy döntöttünk, szétnézünk a Nemzeti Színház környékén - ha már bejutni úgy sincs lehetőségünk bokros teendőink és egyéb prioritásaink miatt, legalább körülöttie művelődjünk kicsit. Akkor még nem gondoltuk volna, hogy ebben a félévben már csak június végén fogunk ládázni.

348: Bajor Gizi Park

Ez egy wherigo cache. Ez volt a harmadik ilyen típusú cache-ünk, az elsőt még Szegeden gyűjtöttük be 2018-ban, a másodikat pedig 2021 augusztusában, amelyet már ezen a blogon is megörökítettünk. Ez utóbbiról és a Wherigo cache-típusról bővebben itt

Környezet

A Nemzeti Színház és környéke impozáns. A COVID idején volt ezen a környéken munkahelyem egy rövid ideig (a sors fintora, hogy abban az irodában egyetlen alkalommal jártam, amikor a felmondásom után visszavittem a cuccaimat), és sokszor elmegyünk a Soroksárin is autóval, de most volt lehetőségünk igazán felfedezni a zikkuratot, a színház előtti téren megbúvó szépségeket, vagy éppen a híd lábánál található nemzet színészei graffitit.

Láda

Ahogy a logban is írtam, a végládát illetőleg kicsit másra számítottunk. A láda maga ötletes volt és jó állapotú, ám sajnos a Wherigo logolást nem tudtuk megejteni, mivel a ládában nincs már jelszó, ami viszont kellene. Ennek ellenére az egyik legjobb budapesti láda.

Spoiler - csak ha el akarod rontani a saját szórakozásod (jelöld ki a bekezdést, hogy lásd a szöveget)!

A láda nem a parkban van, hanem közvetlenül a főút mellett, egy oszlopban. Majdnem a Wherigo cache első pontjáig vissza kell menni.

Kép

Egy spoileresebb kép, a háttér kicsit megmódosítva.

0348_01.png

És egy egyáltalán nem spoileres kép, valahol félúton a megállók között.


0348_02.jpg