#333-334 és #23, Népliget, 2022. március 20.

Vasárnap ebéd után, kora délután. Ez az a pillanat, amikor a gyermekek lefekszenek aludni egy kicsit, így a szülők is tudnak maguknak kb. 60 perc énidőt adni, vagy mondjuk az át nem aludt éjszakai órákat pótolni. Na nem nálunk!

Nagylányunk (2.5 év) valamiért a kora délutáni alvást mostanában fakultatív programként értékeli, aminek eredménye általában az, hogy egy órányi bemegyek hozzá / kijövök tőle / befekszem mellé / leszidom körforgás után megunjuk, és bevágjuk az autóba, hogy aludjon ott. Még mielőtt valaki ránk hívja a gyermekvédelmet: ez eddig körülbelül 4x történt meg (lásd még újpesti geoládázás), és a gyerek imád az autóban aludni.

Ilyenkor általában már a kerület határán látom, hogy alvás van, és nyugodt szívvel döntök arról, mi legyen. Vagy elmegyünk a város másik végébe, vagy indulás haza, és az udvaron parkoló autóban folytatódik az alvás. Most ez nem történt meg, sőt, egyértelmű volt, hogy itt bizony alvás nem lesz. Úgyhogy a döntés az lett, hogy akkor irány a Népliget, szép idő is van, amúgy sem alszik, akkor sétáljunk, foglalja el magát, és megfelelően fáradjon el estére.

333: Bátorság láda

Parkolás a Könyves Kálmán körút - Vajda Péter utca sarkán lévő parkolóban, a már parkolás közben integető helyi nevezetességek (k**vák) lerázása, majd irány az első láda, ami a parkolóhelytől körülbelül 100 méterre volt.

Környezet

A korábban már a Népligetben begyűjtött Wherigo ládához képest ez a park másik oldalán, az ottani parkolóhoz van közel. Közvetlenül a "kitaposott" út mentén, mégis megfelelő távolságban található ahhoz, hogy nyugodtan ládázhass. Annyit azért tudni kell, hogy nem a leginkább gyerekbarát helyen van a láda (bővebben a spoilerben), szóval nem baj, ha kisgyerekkel érkezve van veled még valaki, aki tud vigyázni rá.

Én például fél szemmel folyamatosan a kis örökmozgót sasoltam, így szerintem lányos zavaromban egy nappal későbbi időpontot írtam be a logbookba, mint amikor megtaláltam. A rejtés viszont egyedi!

Láda

Könnyű találat, városi környezetben megszokott "tubusos" láda, jó állapotban, toll nélkül.

Spoiler - csak ha el akarod rontani a saját szórakozásod (jelöld ki a bekezdést, hogy lásd a szöveget)!

Egy aknát félig takar egy óriási betondarab. Ha benyúlsz a betondarab mellett az aknába, megtalálod a ládát is.

Kép

0333.jpg

 




334: eTrex - Budapest és 23

Szerencsére volt még erő, úgy gondoltuk, teszünk egy nagyobb sétát, és megkeresünk egy olyan ládát, ami a HU oldalon is elérhető. Korábbi tapasztalatok alapján ezek a ládák jobb állapotban is vannak, és a kisgyerekek számára is több kincs van bennük. Jó döntés volt!

Fogalmam sem volt, miért eTrex, ezért kicsit utánamentem, és a HU-s oldal leírása is segített. A Garmin-nak van az eTrex a márkanevű GPS-e, amelyen állítólag a "Budapest" nevű pont nagyjából erre a koordinátára mutat. Ráadásul a cucc még a geocaching állományokat is támogatja, így a ládaadatok feltölthetők rá. Sokszor gondolkodtam már, hogy a telefon helyett lehet érdemes lenne egy ilyenbe befektetni - lehet megérné, főleg az olyan helyeken segíthet, ahol mondjuk a telefon nem tudja elég pontosan belőni a koordinátákat.

Környezet

Szóval irány be a Népliget közepébe. Ez egy pár száz méteres séta, persze egy 2.5 évessel, aki mindenre rácsodálkozik még a világban, ez akár 15 percbe is telhet! Odafelé és visszafelé is volt pár extra megálló: madárnézés, kutyasimogatás (vagy épp megijedés tőlük), kavicsdobálás, más gyerekekkel bandázás, nyakba felülés, szóval nem unatkoztunk.

A láda ismét közel van az úthoz, ezúttal már sokkal zsúfoltabb területen, szóval nem árt figyelni a műfajhoz nem értő ferde szemmel néző emberekre.

Láda

Várostól eltérő módon ezúttal ez egy valódi (ugyan nem túl nagy méretű) "láda", amibe még egy toll és néhány kincs is elfért, többnyire a Lidl-ben ismertté vált Stikeez figurák képében. Mivel volt köztük olyan, ami nekünk pont hiányzott, így volt hatalmas öröm! A kincsesládánkban 2 elem is helyet cserélt egy másikkal. Amióta ezt a ládát megtaláltuk, már kislányom is tudja, mit jelent az, hogy indulunk "jádázni", és mindig várja az indulást!

A láda nem teljesen úgy van már, mint a leírásban volt (az akasztója leszakadt), de azért relatíve könnyen megtalálható.

Spoiler - csak ha el akarod rontani a saját szórakozásod (jelöld ki a bekezdést, hogy lásd a szöveget)!

Egy fa törzsébe van elrejtve a kíváncsi szemek elől, eredetileg moha alatt. Sajnos mára az akasztója elszakadt, így szimplán csak be van szorítva a fa törzsébe úgy, hogy kivehető legyen.

Kép

Az első kép kitakart részére nyugodtan képzeljetek el egy végtelen méretű mosolyt :)

0334_1.jpg

0334_2.jpg

 

Szóval jó kis féldélután volt. Habár a Népligetben lesz még felfedeznivaló láda, erre a napra ennyi fért bele, mivel a gyermeki gyomor megszólalt, és jelezte, hogy akkor ő most enne/inna valamit. Mivel alvásra készültünk, és nem ládázásra, ezúttal semmi nem volt nálunk, így a közeli boltban zártuk a délutánt a jól megérdemelt csoki + Kubu párossal.