#352-354, Zamárdi, 2023. július 19.

Ezen a napon három ládát is sikerült begyűjteni, két körben. Így Zamárdi "központi részén" sikerült az összes ládát megtalálni.

A kintebb lévők közül volt, ami kimaradt, de talán majd máskor, ha még erre járunk. Szerettük volna még a kőhegyi kilátót begyűjteni, de abból sajnos nem lett semmi. Volt még egy mellékút mentén fekvő, a szállásunkhoz látszólag közel lévő láda. Erről azonban sajnos kiderült, hogy tőlünk csak úgy közelíthető meg, ha közvetlenül a 7-es út mentén (se bicikliút, se járda) sétálsz pár száz métert, amit én nem vállaltam be. Nem kell minden ládát megtalálni!

352: Telepi magyarok kápolna

Zamárdinak az üdülőfalu részén van egy kisebb kápolna, ahol csak vasárnap van szentmise, ennek megfelelően jó csendes a környéke.

Környezet

A környezetről sokat nem lehet elmondani. Tényleg egy üdülőfalu csendes utcájában helyezkedik el, néha elmegy egy-egy autó, vagy gyalogos, de alapvetően nyugodtan lehet keresni a ládát.  A kápolnához csak úgy nem lehet bemenni, kerítés zárja el a mindennapokban.

Láda

A láda olyan helyen van elrejtve, amihez nem baj, ha van nálad egy hosszú, vékony tárgy, amivel esetleg ki tudod piszkálni, ha szükség van rá. A láda egyébként fehér, mini tubus, toll nélkül.

Spoiler - csak ha el akarod rontani a saját szórakozásod (jelöld ki a bekezdést, hogy lásd a szöveget)!

A kápolna előtti hirdetőtábla mögé van eldugva, egy szűk, vízszintes csőbe.

Kép

A láda:

03522.jpg
Ezen a képen mindenki vidám :)
03521.jpg 

353: Hurrá, nyaralunk! 7

Talán ezt a ládát volt a legtrükkösebb megtalálni a Zamárdiban begyűjtöttek közül.

Környezet

Ez a rész elvileg már a strandnak a kevésbé központi részén van, a környéken nincs nagyon semmi, ennek megfelelően inkább olyanok voltak itt, akik nyugalomra vágytak. A rejtés helyéhez azonban pont letelepedett egy család, akik bizonyára furcsán néztek rám, hogy bokorba mászok, meg egy fát járok körbe-körbe, és közben közelről vizslatom annak minden pontját. De ők nem kérdeztek, én meg nem kezdtem el nekik mesélni.

A rejtés (mint már kitalálhattad) egy fánál van, amelynek egyik oldalát egy jó nagy bokor öleli körbe. A bokros oldalon nem árt óvatosnak lenni, jó sok hangya van arra. Azért eltántorítani nem fognak :)

Láda

Egy "kamuflázsolt" (ezt hogy kell magyarul mondani?) tubus, nagyobb méretű, mint az előzőek, de toll ebben sincs.

Spoiler - csak ha el akarod rontani a saját szórakozásod (jelöld ki a bekezdést, hogy lásd a szöveget)!

Hát szégyen és gyalázat, de itt a pontos helyre nem emlékszem.

Kép

A láda:

0353.jpg

354: Hurrá, nyaralunk! 8

A hetes ládához közel volt, úgyhogy ezt még sikerült összeszednem. És ezzel el is búcsúztunk idénre a Balatontól.

Környezet

A hetes ládától pár száz métert kell a település központja felé sétálni ezért a ládáért. A "kereszteződésben", amelyben megtalálható a láda, egy jégkrémárus volt. Ilyenkor engem őszinte kíváncsiság fog el: mivel ezt a ládát szinte napi rendszerességel begyűjtik a nyári időszakban, vajon felmerül-e benne, mit mókolhatnak az emberek tőle 15 méterre egy táblánál? Odáig végül nem jutottam el, hogy megkérdezzem, kíváncsi kérdésemet megtartottam magamnak.

Láda

A láda a többi helyi ládával megegyező méretű, mikroláda, toll nélkül.

Spoiler - csak ha el akarod rontani a saját szórakozásod (jelöld ki a bekezdést, hogy lásd a szöveget)!

A koordinátákon van egy tábla, abban van elrejtve a láda. Amikor én voltam ott, nem volt hozzákötve, így ki tudtam szedni!

Kép

 0354.jpg

 

Összegezzünk: 3 nap, 5 láda, nem is rossz arány. Vittek egy kis "felfedezés" élményt a nyaralásba. Nem ezek a világ legtrükkösebb, és legegyedibb ládái, de begyűjtésük ettől függetlenül jó móka volt. Kösz Zamárdi! :)