#24, Hódmezővásárhely, 2022. április 20.

A húsvéti napokat családi körutazással töltöttük, jártunk mindenhol rokonoknál. Mivel a hódmezővásárhelyi COM-os ládák elfogytak (még a város nagyon külterületein van 1-2), így áttértünk a HU-s ládákra.

24: Hódmezővásárhely téglaépítészete

Ez a láda egy három megállós multiláda, így pont ideális volt egy többnapos látogatásra. A három megálló közül az egyik egy nagyobb sétatávolságra volt, a másik gyakorlatilag a rokonok utcájának végében, a harmadik pedig (az amúgy nem kicsi - aki nem tudná, Budapest után ez az ország második legnagyobb területű városa) a város másik végében, autózós távolságra.

Környezet

Hódmezővásárhely kertvárosias övezeteiben található a három megálló: Újváros, Susán, Tabán. Mindegyik részen sok-sok kerékpáros, szóval igazi kisvárosi feeling. Az első két megállóhoz a kisebbik, kora délutáni alvását töltő lányommal látogattunk el (egy jó 5 kilométeres babakocsis séta kerekedett belőle), az utolsóhoz már a nagyobbik jött velem, megörülve a fizikai láda ígéretének.

Furcsa volt látni a három épületet egy 48 órás időszakon belül: gyakorlatilag olyan, mintha három szinte teljesen egyforma épületet néznél, mégis teljesen mások. A második helyen a templom sajnos épp felújítás alatt áll, így arról igazán értelmes fotót nem lehetett készíteni.

Láda

A láda célja a város téglaépítészetének bemutatása két tervező (Sándy Gyula és Borsos József) épületei alapján. Mindhárom épület egy templom, de van még két ajánlott épület az útvonalon, amelyek egyike sem elsődlegesen vallási tárgyú épület. Mi most csak a három fő elemet látogattuk meg, ahol jelszó is volt (a HU-s ládáknál ugye jelszót is kell bemutatni a logoláshoz). Szerencsére az első két jelszórészletből még a harmadik egyáltalán nem derült ki, szóval tényleg meg kell látogatni mindhárom pontot.

A harmadik helyen egy fizikai ládának is kellene lennie, amely sajnos jó ideje eltűnt már. Így a jelszórészletet ezúttal nem a ládából, hanem az alternatív lelőhelyről kellett összevadásznunk. Emiatt kislányom kicsit csalódott volt, de aztán a közelben szabadon kapirgáló tyúk; valamint a templom mellett lévő (jobb napokon piacnak teret adó) betonasztalokon való szaladgálás kárpótolta az elmaradt kincsek miatt :)

Spoiler - csak ha el akarod rontani a saját szórakozásod (jelöld ki a bekezdést, hogy lásd a szöveget)!

Hát ezen nem nagyon van mit spoilerezni. Jelszót elvi okokból nem írunk le, a láda pedig sajnos hiányzik. A helyszínen két jelöltünk volt a ládára, amelyek közül az egyikre egyértelműen illett a leírás, ám ott sajnos csak egy halom szemét volt a csőben. A másik, "nagyobb" csőben mindent körbenéztünk, de sehol semmi. Képet lásd lentebb :)

Kép

Az első megálló:

hu024_1.jpg

A harmadik megálló:

hu024_2.jpg

Pedig mi mindent megpróbáltunk a láda helyén:

hu024_3.jpg